• CLUB DE LECTURA LA IMPOSSIBLE 2015-2016

  Convençuts que obrir un espai de diàleg  entorn a una lectura comuna és una proposta enriquidora per al nostre dia a dia, us presentem el Club de lectura de LA IMPOSSIBLE! Al capdavant hi trobareu en Macià Parés amb qui compartim des de fa molts anys el gaudi de la lectura, la Mireia i l’Olga.

  Per a participar-hi us podeu apuntar via mail (info@laimpossible.cat), via facebook o a la mateixa llibreria.
 • CALENDARI 2015
  ________________________________________________________________
  Dilluns 14 de setembre a les 19h
  Lila,
   Marylinne Robinson. Edicions de 1984 / Galàxia Gutenberg
  Lila, obra finalista del National Book Award del 2014, Marilynne Robinson ens ofereix l’inoblidable relat d’una infantesa viscuda als marges de la societat que es transforma en una provocadora recerca espiritual. Amb un llenguatge brillant i incisiu, l’autora acompanya els protagonistes de la seva novel•la en la recerca de la bellesa que rau en els misteris de l’existència.

  ________________________________________________________________
  Dilluns 19 d’octubre a les 19 h
  El jardí dels Finzi-ContiniGiorgio Bassani. Proa / Maxi-Tusquets
  La comunitat jueva de Ferrara és sotraguejada, a la fi dels anys trenta, per les lleis racials del govern feixista. Temps després, el narrador evoca el lent pas de la infantesa a la maduresa enmig del trasbals que va dur el benestar burgès a la crua persecució. Un procés de creixement que seria marcat per la presència encegadora, en el límit entre l’amistat i l’amor, d’una noia, Micòl Finzi-Contini, el personatge més suggestiu de l’autor.

  ________________________________________________________________
  Dilluns 23 de novembre a les 19 h
  Els nostres nomsDinaw Mengestu. Empúries / Lumen
  L’Isaac és un noi ugandès que arriba als Estats Units fugint d’una cruenta guerra a la llunyana Àfrica. La Helen, una assistent social de Laurel, serà l’encarregada d’acollir l’Isaac, d’ajudar-lo a refer la seva vida i a integrar-se en la nova societat americana. Però la vida a l’exili no és fàcil, i tampoc ho és l’amor… Què amaguen els nostres noms? Tots els nostres noms?

  ________________________________________________________________
  Dilluns 28 de desembre a les 19 h
  Combray
  Marcel Proust. Viena
  El llibre que obre A la recerca del temps perdut. Una experiència literària inoblidable. Combray és una petita localitat francesa, situada no gaire lluny de la capital, inspirada en el poble on Marcel Proust passava de petit les vacances d’estiu. I és, també, un dels noms mítics de la literatura del segle XX, un relat d’una bellesa intensíssima i sostinguda, centrada en la iniciació d’un adolescent en el culte a la bellesa, la literatura i el descobriment de les seves pulsions eròtiques.
 • CALENDARI 2016

  ________________________________________________________________

  Dilluns 25 de gener a les 19 h
  Nocturn de Portbou
  Jaume Benavente. La Temerària
  Un vespre desavinent d’hivern, a l’Estació Internacional de Portbou, el pintor Daniel Gispert convoca els fantasmes dels seu passat mentre espera trovar-se amb el seu vell amic, el doctor  Marcel Bosom. En la seva evocació hi ha  el record, ple d’enigmes, de la misteriosa família kodály i d’altres personatges del Budapest dels últims anys del comunisme.

  ________________________________________________________________
  Dimarts 23 de febrer a les 19 h
  Invasió subtil i altres contes
  Pere Calders. Edicions 62
  Invasió subtil i altres contes de Pere Calders va ser publicat per primera vegada l’any 1978 a la col·lecció “Antologia Catalana” d’Edicions 62. El llibre va ser guardonat amb la Lletra d’Or de 1979.

  ________________________________________________________________
  Dimarts 29 de març a les 19 h
  Los políglotas
  William Gerhardie. Impedimenta
  Una excèntrica família belga establerta en el Llunyà Orient durant els convulsos anys que van seguir a la Gran Guerra. Exiliats, empobrits després de l’esclat de la Revolució Russa, reben la visita d’un estirat cosí anglès que apareix en les seves vides durant una missió militar i es converteix en testimoni dels seus infortunis.

  ________________________________________________________________
  Dimarts 19 d’abril a les 19 h
  L’embriaguesa de la metamorfosi
  Stefan Zweig. Quaderns Crema / Acantilado
  Les dues parts de la novel·la, l’acció de la qual transcorre l’any 1926, tenen una relació estreta, però estan clarament separades pel que fa als fets i a l’ambient. Així com, al principi, el nucli està constituït per les experiències viscudes al món brillant d’un hotel als Alps suïssos, a la segona part – el seu revers – l’atenció se centra en l’atmosfera opressiva de l’època de postguerra.

  ________________________________________________________________
  Dilluns 23 de maig a les 19 h
  Adiós, Shanghai
  Angel Wagenstein. Libros del Asteroide
  El Xangai de finals dels anys trenta, sota ocupació japonesa, era una ciutat d’extrems: un centre financer internacional amb més de tres-cents bancs i luxosos hotels, però també una ciutat portuària plagada de prostíbuls i fumadors d’opi; una ciutat en la qual els miserables barris com el de Hongkou, que acabaria convertit en gueto jueu, contrastaven amb les excessives concessions internacionals.

  ________________________________________________________________

  Dilluns 27 de juny a les 19 h
  Homes sota el sol seguit de Retorn a haifa
  Gassan kanafani. Club Editor / Hoja de lata
  Els tres personatges d’Homes sota el sol fugen de la terra natal per emigrar a Kuwait, a la recerca d’una redempció individual que els converteix en carn de negoci dels passadors clandestins. El pare de Retorn a Haifasubstitueix la nostàlgia del món perdut per la realitat del passat quan retroba el seu fill, convertit en soldat israelià, i descobreix que l’home és el seu posicionament ideològic.

Utilitzem galetes pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesura de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que acceptes la política de privacitat

Cerrar mensaje política de cookies