• L'homenatjada. Tribut a una figura literària

 • Marguerite Duras

 • 27 de setembre de 2018 I 19 h

  Homenatge a Marguerite Duras, en una conversa que transita per la infantesa a Indoxina, la seva participació en la Resistència francesa, la seva relació amb l’escriptura, la família, els homes, les cases, l’alcoholisme, l’amor... grans temes de la seva obra que aborda d'una manera nova La vida material, potser el més especial dels seus llibres, de l'època en què ja no podia escriure i feia els textos parlant.

  Acte a càrrec de Maria Bohigas de Club Editor. 
 • 12 de juny de 2018 I 19 h
  MÀRIUS SAMPERE

  Homenatge a Màrius Sampere, l'escriptor que ha explorat els límits del misteri i la paraula i ha aconseguit amb els seus versos i proses un despullament existencial insòlit, meravellós, infinit.

  Acte a càrrec d'Ester Andorrà Mireia Vidal-Conte i Marc Romera. 
 • JOHN FANTE

  5 d'abril de 2018 I 19 h
  JOHN FANTE

  John Fante (1909-1983), fill d'emigrants italians, va treballar com a guionista a Hollywood. Va dedicar la seva vida a la literatura tot i que mai va rebre el reconeixement de públic i crítica fins després de la seva mort. Charles Bukowski admirava profundament la seva obra i aquest fet fou decisiu per a que després se la reconegués arreu.

  Acte a càrrec d'Eduardo Margaretto, autor de John Fantge, vidas y obra. Como un soneto sin estrambote. Editat per Alrevés Editorial.

  Dins del cicle L'HOMENATJADA us convidem a conèixer i aprofundir la figura de John Fante, gran novel·lista nord-americà, polèmic i punyent com pocs van atrevir-se a ser-ho.

 • 21 de febrer de 2018 I 19 h
  AURORA BERTRANA

  Dins del cicle L'HOMENATJADA, i arran de la publicació de la novel·la Paradisos Oceànics (Rata, 2017), us convidem a conèixer i aprofundir la figura d'Aurora Bertrana, aprofitant la commemoració del 125è aniversari del seu neixement i el 150è del del seu pare, Prudenci. Fou una dona pionera de la seva època, fou especialment coneguda pels seus llibres de viatges. 

  Sessió a càrrec de Iolanda Batallé, editoria del llibre. 

  Paradisos Oceànicsd'Aurora Bertrana (1892-1974), condensa en una prosa tendra i intel·ligent d'estampes coloristes de la vida de la seva autora a la Polinèsia Francesa entre els anys 1926 i 1929. La Polinèsia era un indret desconegut per al món, i Bertrana hi va anar i va escriure sobre la seva gent i els seus costums, però sobretot sobre les seves dones. 
 • 7 de febrer de 2018 I 19 h
  JAMES SALTER

  Dins del cicle L'HOMENATJADA, i arran de la publicació de la seva darrera novel·la Anys llum (L'Altra, 2017), us convidem a conèixer i aprofundir la figura de James Salter, un dels escriptors més imponents de la literatura nord-americana contemporània.
  Sessió a càrrec de Marta Orriols, gran lectora de Salter, i Eugènia Broggi, editoria de l'Altra Editorial. Cadascuna parlarà de la seva visió particular de l'obra de Salter.

  James Salter (1925-2015) va ser un dels grans escriptors de la literatura nord-americana contemporània. Va escriure sis novel·les, entre les quals destaquen Joc i distracció (L’Altra Editorial, 2015) i Anys llum (L’Altra Editorial, 2017), dos llibres de memòries i dos reculls de contes, Dusk and Other Stories, amb què va guanyar el pen/Faulkner Award l’any 1989, i l’esplèndid L’última nit (L’Altra Editorial, 2014).
 • 25 d'octubre de 2017 I 19 h
  EDNA ST. VINCENT MILLAY
  L'amor no ho és tot, d'Edna St. Vincent Millay. Selecció i traducció de Marcel Riera (Quaderns Crema)
  Sessió a càrrec de Marcel Riera, poeta i traductor.

  L’obra d’Edna St. Vincent Millay continua captivant noves generacions de lectors gairebé setanta anys després de la seva mort. La seva actitud franca davant la sexualitat, juntament amb uns versos imperibles, va consolidar la imatge de dona alliberada i bohèmia: era coneguda pels seus fascinants recitals, pel seu pensament progressista i feminista, sobretot, per la manera com va articular noves formes d’experiència i d’expressió femenines. L’amor no ho és tot aplega per primera vegada en català una selecció que transmet l’ampli registre de l’obra de Millay.

Utilitzem cookies pròpies i de tercers per realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web. En continuar amb la navegació entenem que s'accepta la nostra política de cookies

Accepto