Recomanacions dominicals! Desembre 2021

01/12/2021
  • 12 DE DESEMBRE: BLUETS, DE MAGGIE NELSON

  • El fred es relaciona amb el color blau, però, al mateix temps, podem pensar en Adèle (Blue is the warmest colour) i l’escalfor d’aquest color. El cel ho és, i l’oceà, i, per descomptat, aquest llibre.
    Bluets, de Maggie Nelson, és la nostra recomanació per aquest diumenge. Una obra poètica, que avança entre pensaments sobre la teoria del color, les experiències viscudes en relació amb la tristesa o el sexe i les cites, un clàssic dins l’univers Nelson.
    Ens convida a buscar el blau que tenim a les nostres vides, o a recordar aquell que mai hem tingut o que vam perdre. A fer-nos la pregunta infantil “per què el cel és blau”?
    Tenir present aquest color, de sobte, pot suposar una petita aventura literària i personal que envolti les nostres emocions. Perquè, si alguna cosa és el blau, és un color obert a la interpretació de sentiments.
    Com diuen les companyes de l’Altra, “és una exploració de la depressió, del dolor per una història que s’acaba, de l’alcohol i del desig, de la solitud, dels amors perduts i el mal terrible que provoquen el desamor i la pèrdua”.
    Que passeu molt bon diumenge i, si busqueu la calidesa blava, no dubteu i compartiu-la en la lectura de Bluets!
  • 19 DE DESEMBRE: PETITS CONTES MISÒGINS, DE PATRICIA HIGHSMITH

  • Quina meravella, gràcies per existir Patricia Highsmith!
    Aquests Petits Contes Misògins són la nostra recomanació dominical, una antologia de relats breus que tenen tot el que es pot demanar: humor, suspens i una prosa concisa i terriblement aguda que edifica grans personatges femenins que, d’una manera o altra, acaben fatal.
    La novel·lista, la meuca autoritzada o un objecte de llit portàtil són algunes de les protagonistes, arquetípiques en la seva violència, úniques i particulars en la seva absurditat tràgica.
    Esperem que gaudiu de la lectura i que hi hagi entre els vostres desitjos festius, algun que altre llibre!

cercar...

Etiquetes

Últimes entrades