Recomanacions dominicals! Agost 2021

31/08/2021
  • 3 D'AGOST: MARIA Y OTROS RELATOS, DE MARISA MADIERI

  • Un denso pinar sombreaba el principio del paseo marítimo, y más adelante, por debajo del nivel de la calle, había una serie de instalaciones de baño, llamadas topolini…

    L’estiu és un lloc estrany, ple de fantasia i hores mortes, sorra i sol i tempestes repentines, passejades i moments de quietud.
    L’estiu pot ser tantes coses contradictòries, i així és també la lectura de Maria y otros relatos.
    Un llibre ideal per portar a tot arreu - autobusos turístics i antigues cases familiars - per llegir-lo, a la velocitat que vulguem, sentir-lo i gaudir-lo.

    Bon agost a totes!!
  • 8 D'AGOST: FACSÍMIL, D'ALEJANDRO ZAMBRA

  • 17 D'AGOST: PERSÉPOLIS, DE MARJANE SATRAPI

  • Probablement ja coneixeu i sapigueu com és de meravellosa Persépolis, de Marjane Satrapi, però potser ara és un bon moment per revisitar-la.

    Des de la mirada infantil de la Marji, veiem com la Revolució Islàmica de l’Iran, de 1979, està travessada per tota una sèrie de factors i circumstàncies complexes, com ara l’intervencionisme occidental, els debats sobre la religió islàmica, les maneres divergents de pensar el model estatal i econòmic o la diferència ideològica i la seva relació amb la diferència de classe.

    Algunes reflexions que Persèpolis ens pot suscitar ara, mirant cap Afganistan, és no creure’ns tan segures dels nostres raonaments, de la falsa sensació que solem tenir de “ja entenc de què va, això” i, sobretot, a tractar de pensar com els països i models de vida occidental dels quals participem, són els agents principals de la violència estructural patida per tantes.

    Escoltar i deixar parlar, obrir espais a aquelles que vulguin prendre la paraula.

    Podeu mirar les stories de @desireebelal i @hijadeinmigrantes , les publicacions de @theafghan , llegir l’article d’Olga Rodríguez a @eldiarioes …

    També podeu llegir i investigar sobre creadores, artistes i activistes fantàstiques com ara Sonita Alizadeh, @malala , Homeira Qaderi o Chékéba Hachemi, com també Khaled Hosseini.

    Si teniu més suggeriments, informació o artistes que us agradaria recomanar, contacteu-nos!

    Esperem que totes estigueu bé!
  • 27 D'AGOST: PLANIMETRIA D'UNA FAMÍLIA FELIÇ, DE LIA PIANO

  • Llegint l’excel·lent novel·la Planimetria d’una família feliç, de Lia Piano, hem trobat això…

    Tenim amagada per la llibreria una samarreta “amb la cara del Che i unes lletres que diuen - per si no ho sabieu, el nostre lema - SIGUEM REALIST, EXIGIM L’IMPOSS”?

    Suposem que haureu de venir i comprovar-ho per vosaltres mateixes… 

    Ara bé, Planimetria d’una família feliç s’ha de llegir. És una novel·la capaç de fer-te riure des de la tendresa i les particularitats excèntriques d’aquesta família. Potser, quan l’acabeu, voldreu anar corrents, comprar-vos o fer-vos un veler i salpar cap a Gènova!

    - És una novel·la ideal si voleu fugir de la tristor
    - També ho és si esteu en un d’aquells temuts moments de sequera literària (sense trobar res que us atrapi)
    - Si us va agradar aquella pel·lícula d’en Viggo Mortensen fent de pare hippy (spoiler: Planimetria és millor)

cercar...

Etiquetes

Últimes entrades