Recomanacions dominicals! Febrer 2022

14/03/2022
  • 6 DE FEBRER: UNA MORT MOLT DOLÇA, DE SIMONE DE BEAUVOIR

  • Aquest diumenge de lectura volem recomanar-vos Una mort molt dolça, una petita joia de Simone de Beauvoir.

    Al llarg de la novel·la, acompanyem la narradora en els últims dies de la seva mare, ingressada a una clínica i lluitant per sobreviure. La relació familiar, amb els metges, amb el món exterior i el món de la malaltia ens travessa i ens farà preguntar què vol dir viure i com preparar-nos per l’últim comiat d’un ésser estimat.

    És estrany, però tenim la sensació d’anar coneixent de manera minuciosa el caràcter jovial i ferm de la mare, Françoise, a mesura que es va desgastant, envellint, fracturant. Quedem amb la impressió d’haver conegut, d’haver estat presents en el relat d’aquesta crònica, plena d’emocions, de dubtes i d’amor.

    “La meva mare era forta, malgrat les seves xacres, i, en definitiva, ja tenia una edat en què, tard o d’hora, la gent es mor”.

    Mai havia estat, com bé indica el títol, tan dolç, emocionant, íntim i delicat, parlar i llegir sobre la mort d’algú. Esperem que gaudiu del diumenge i de la magnífica prosa de Beauvoir!
  • 13 DE FEBRER: CÒRPORA, DE CLARA FIOL DOLS

  • Aquest diumenge de lectura us portem una proposta poètica: Còrpora, de Clara Fiol Dols, amb il·lustracions de Pere Andreo.

    Amb un estil clar i entenedor, descobrirem bellesa entre els versos, moltíssima potència i ganes de ser cos, de ser vida. Vulnerable, però sòlida, la veu poètica ens porta a racons en els quals explora el fenomen físic, el dolor, la pèrdua, l’estima… Però “El parany/ no és la claror/ sinó haver-la d’explicar”, com explicar-vos un poema o un poemari? Aquesta és, si més no, una invitació fervent a què us endinseu en aquesta petita joia de Clara Fiol Dols, que gaudiu de la seva claror, de les imatges, del mot, del buit.

    Em tremola el buit
    d’entre la pell i els ossos
    cada vegada que aprenc
    que qualsevol veta
    del món
    és susceptible
    de ser

    immensa.

    Visca la lectura i visca la poesia! Feliç diumenge a tothom!
  • 27 DE FEBRER: SEMPRE HEM VISCUT AL CASTELL, DE SHIRLEY JACKSON

  • Aquest diumenge de lectura us proposem llegir la fantàstica Shirley Jackson! Pensem que, si encara no heu entrat mai al seu univers, Sempre hem viscut al castell és la introducció perfecta.

    Des del punt de vista de la Merricat, una nena extravagant, entrem en un món estranyament familiar, plàcidament terrorífic, el centre del qual és el castell, un casalot on viuen la Merricat, la seva germana Constance i l’oncle Julian. La resta de la família va morir en estranyes circumstàncies i aquest passat sembla atrapar els personatges, perseguir-los.

    Una novel·la inquietant, escrita de manera sublim, una recomanació gairebé obligatòria! Que gaudiu del diumenge i de la lectura!

cercar...

Etiquetes

Últimes entrades