Recomanacions dominicals! Març 2021

31/03/2021
  • 7 DE MARÇ: LA POR DE LA LITERATURA, D'ANA BLANDIANA

  • Si volgués explicar la meva vida, perquè la meva explicació sigui versemblant, hauria de tenir, obligatòriament, dues parts: el que he viscut i el que he llegit…
  • La recomanació d’aquest diumenge de lectura és La por de la literatura, d’Ana Blandiana.
    Una obra formada per diversos textos sobre la seva poètica i manera d’entendre la creació, la lectura i la literatura, escrit en una prosa poètica directa i colpidora. Blandiana entén la concepció literària com una forma de resistència i lluita.
  • 8 DE MARÇ: Dia Internacional de la Dona

  • Un nou 8 M, Dia Internacional de la Dona, per celebrar orgulloses la reivindicació que ens ha portat als canvis, i per agrair a totes aquelles que segueixen amb l’impuls rebel. Canvis que travessen tots els espais de debat i construcció social i política amb l’objectiu de deixar enrere discriminacions racials, socials i que proposen aprendre a viure de manera respectuosa amb el nostre planeta Terra.

    “El feminisme que tenim al cap és conscient que ha de respondre a una crisi de proporcions històriques: als nivells de vida caient en picat i al desastre ecològic que s’acosta; a guerres que ho arrasen tot i a cada vegada més despossessió; a migracions massives que topen amb tanques de filferro; al racisme i a la xenofòbia embravits, i a la pèrdua de drets, tant socials com polítics, guanyats amb molt d’esforç.”

    Nancy Fraser, Tithy Bhattacharya, Cinzia Arruzza, Feminisme per al 99% Tigrepaper

    Podeu llegir-vos el petit fil de lectures que vam fer, amb molt d'amor, entre totes les llibreteres de La Impo, clicant aquí <3
  • 14 DE MARÇ: EL TALMUD DELS JUEUS, A CÀRREC DE MANUEL FORCANO

  • Aquest diumenge de lectura us recomanem endinsar-vos en El talmud dels jueus, una antologia de petites píndoles de saviesa d’un dels llibres més importants de la cultura jueva.

    El Talmud és una obra dialogada entre més de dos mil rabins, que ensenya com viure satisfactòriament a partir de la interpretació de la Llei, passant per temes diversos, com ara la vida, l’amor o la resurrecció.

    A més, entrareu en aquest aprenentatge acompanyats per la introducció de Manuel Forcano, una primera guia que us obrirà les portes a una cultura i una manera de pensar la vida i l’espiritualitat que, fins i tot, ens donarà “pistes de com fer d’aquest món un món millor”.
  • Allà on desitjo anar, és on els meus peus em porten…
  • 21 DE MARÇ: TIENES QUE MIRAR, D'ANNA STAROBINETS

  • No se puede recuperar lo perdido. Aquellos que han perdido su apariencia humana no pueden convertirse de nuevo en personas. Pero el sistema se puede corregir y esa es mi esperanza … Por eso escribo la verdad
  • La recomanació d’aquest #diumengedelectura és Tienes que mirar, d’Anna Starobinets. Una autobiografia, bella i terrorífica, que relata el dolor provocat per la pèrdua d’un fill, agreujat per un sistema sanitari i social, el rus, que es converteix en un laberint tancat sobre si mateix, al qual la narradora ha de desafiar i enfrontar-s’hi.
    Tienes que mirar va desencadenar un gran debat a Rússia, ja que desemmascarava una realitat on les dones no tenien poder sobre el seu propi cos 
    Una obra compromesa, travessada pel dol i l’experiència traumàtica, crítica i punyent, que ens farà reflexionar sobre la moral i l’ètica, i, especialment, sobre com afrontar la pèrdua; convertint-se, al mateix temps, en una oda a la vida i a lluitar per canviar el món 
    “Tengo vértigo, pero, aun así, miraré”
  • 28 DE MARÇ: PSICOSI DE LES 4.48 DE SARAH KANE

  • Puc omplir l’espai
    puc omplir el temps
    però res no pot omplir el buit que tinc al cor

    Psicosi de les 4.48 és la nostra recomanació del #diumengedelectura. L’última obra que va escriure Sarah Kane ens porta a una intimitat violenta, sacsejada per l’impuls de mort, la malaltia mental, el cos, l’amor, les ganes de viure que desapareixen i, en contraposició, l’aparició d’un gran buit en un llenguatge dislocat, portat al seu límit.

    L’obra ens col·loca davant d’una decisió difícil com a lectors: bé podem buscar l’autora en el text, els seus símptomes, interrogar-nos sobre el seu suïcidi i les possibles raons, traces, explicacions; o bé podem reconèixer una por compartida, una presència inquietant que solem amagar.

    En la lectura de Psicosi de les 4.48 de Sarah Kane podem trobar, si ens ho proposem, un sí a la vida. Com escriu Aída Pallarès (2016, Núvol), aquest text “és desesperació, un crit d’auxili d’algú que vol viure, que demana viure i no sap com. I algú que, per damunt de tot, desitja ser estimat. Ser vist”

    llança vibra talla crema volta tensa toca talla
    llança vibra pega crema sura vibra toca vibra
    pega vibra llança crema toca tensa volta tensa
    pega vibra sura crema llança vibra crema

Vols ser el primer en deixar la teva opinió?

Regístrate con nosotros y así podrás crear tus comentarios, contar tus experiencias y participar en nuestro blog.

cercar...

Etiquetes

Últimes entrades