Recomanacions dominicals! Octubre 2021

31/10/2021
  • 4 D'OCTUBRE: SANG CALENTA, D'IRÈNE NÉMIROVSKY

  • 17 D'OCTUBRE: LA UNIÓ FA L'ÈXIT

  • Aquest #diumengedelectura volem recomanar-vos La unió fa l’èxit, de Laurent Cardon, publicat per @tramuntana_editorial !
    En aquest àlbum il·lustrat (per a les més petites i, també, per a les adultes) se’ns explica la història - prou revolucionària - d’un grup de gallines que han de covar els ous, però que no volen invertir tot el seu temps en aquesta cura. També volen menjar amb la calma, anar a classes de pilates i xerrar amb les seves amigues! Els galls, però, no semblen gaire decidits a deixar-les fer el que vulguin...
    D’aquesta diferència o discrepància, en podem aprendre una lliçó molt important per a totes, una demostració de la importància de treballar juntes, ajudar-nos i recolzar-nos, envoltada d’un fantàstic discurs antimasclista que deixa molt clar que les cures i el temps invertit en les tasques domèstiques SON una feina, que ha de ser repartida (o bé, podem afegir, remunerada).

    Esperem que gaudiu d’aquest diumenge i d’aquests dies, encara càlids, que s’acosten!
    I recordeu que compartir, estimar i participar de la lectura i el seu món és un plaer que pot créixer i escampar-se cada dia!
  • 24 D'OCTUBRE: UNA BÍBLIA INFANTIL, DE LYDIA MILLET

  • 31 D'OCTUBRE: PIRANESI, DE SUSANNA CLARKE

  • Tothom està parlant, aquests dies, de Piranesi, i no ens hauria de semblar estrany, ja que hem tingut la sort de ser contemporànies a una obra magistral.

    Amb un llenguatge que, en un primer moment, pot semblar obscur, la novel·la ens endinsa a la Casa, un lloc ple de sales, rodejat per les Marees, que conté tot un seguit d’Estàtues. Després del xoc inicial, la Bellesa de la Casa s’obre per a nosaltres, descobrint un Món meravellós, ple d’inquietuds, bellesa, misteri, tensions i una veu particular, innocent i càlida que ens guia per aquest laberint. 

    Un dels elements a destacar de Piranesi és l'erudició senzilla que conté. Constantment ens situem davant de visions i maneres d'entendre la realitat empírica complexes i concretes, descrites amb un estil àgil i personificades per humans d'allò més versemblants, que probablement coneixem, o sobre els quals hem llegit. És un llibre-mirall, un d'aquests tresors que reflecteix una realitat com la nostra, però paral·lela a ella. És, per sobre de tot, un espai, ja que la Casa realment es desplega davant nostra i, si volem, podem traspassar el llindar i obrir-nos pas en aquest altre Món.

    Si busqueu una lectura que us faci tornar a llegir, Piranesi us agradarà. Si busqueu un clàssic contemporani, Piranesi us fascinarà. Si teniu petites obsessions amb el món clàssic, si sou científics i aquestes coses estranyes, si teniu ganes de resoldre un misteri, si trobeu a faltar les novel·les escrites com diaris amb fortes ressonàncies a la novel·la gòtica tardana, si us fascina el Món que ens envolta, si voleu una bona història, si us pregunteu què és la realitat, què és la veritat o què és la Raó… us encantarà Piranesi!

    Probablement, i esperem, d'aquí a un temps comencin a sortir articles científics sobre aquesta novel·la, i és que es pot relacionar i comparar amb tantes coses, tants elements! Aquesta novel·la és una font estètica de material sobre el qual pensar, preparat per inspirar, per a ser modelat.

    Endavant la lectura i bona Castanyada!

cercar...

Etiquetes

Últimes entrades